Produkter > Heavy Duty  > Slew drive

Slew drive

Slew drives består av kullager eller rullager, snäckväxel och hydraul-/elektriskmotor som klarar av tunga rotationslaster med mycket höga vridmoment/tiltmoment.

 

Vi erbjuder:

  • Applikationssupport
  • Lagerhållning mot avtal
  • Montering av hydraulmotorer, bromsar, givare och kuggväxelmotorer
 

Våra slew drives från IMO är slutna enheter vilket innebär en hög grad tillförlitlighet mot yttre miljöpåverkan samt skyddar från både skador och smörjmedelsförlust, vilket ger längre hållbarhet och lägre underhållskostnad.

Mycket snabb montering – bolt, connect, run!

Slew drive WD Serie

Slew drive serie WD är avsedd för intermittent drift. Momentöverföringen sker med snäckskruv och snäckhjul och är den produkt på marknaden som ger den högsta momentöverföringen i förhållande till sin storlek och vikt. Slew drive serie WD kan drivas hydrauliskt och elektriskt.

Slewdrive serie WD är avsedd för intermittent drift. Momentöverföringen sker med snäckskruv och snäckhjul och är den produkt på marknaden som ger den högsta momentöverföringen i förhållande till sin storlek och vikt.

 

Slewdrive serie WD kan drivas hydrauliskt och elektriskt.

Slewdrive WD-L

Tack vare den höga utväxlingen i snäckan kan serie WD-L överföra höga vridmoment trots sina små dimensioner från 3280 Nm till 446504 Nm.

 

WD-L kan klassificeras för offshore eller marin miljö.

 

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och underlag för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

Slewdrive WD-H

Med sina robusta rullager erbjuder WD-H betydligt högre lastkapacitet. Seriens cylinderformade rullar har en större kontaktyta mellan den inre och yttre lagerbanorna vilket medför till ett betydligt högre lastkapacitet än andra jämförbara modeller som använder kullager.

 

Med sin höga utväxling kan WD-H överföra vridmoment från 11 093 Nm till 152 610 Nm.

 

PDF katalogen innehåller alla tekniska data och underlag för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

Slew drive SP Serie

Slew drive serie SP (Spur Pinion) är avsedd för kontinuerlig drift. I serie SP sker momentöverföringen med cylindriska kuggar och de är därför inte självhämmande. I vissa applikationer kan det därför vara nödvändigt med en broms.

Slewdrive serie SP (Spur Pinion) är avsedd för kontinuerlig drift. I serie SP sker momentöverföringen med cylindriska kuggar och de är därför inte självhämmande. 

 

I vissa applikationer kan det därför vara nödvändigt med en broms. SP serien kan klassificeras för offshore eller marin miljö.

Slewdrive SP-I

Pinionen är lagrad av två radiella lager som är integrerad i motorfästet. Den använder en enkelradig svängkrans kullager med hydraulisk eller elektrisk drift. Vid hydraulmotordrift kan SP-I köras direkt utan mellanliggande växellåda.

 

Det högsta vridmomentet är begränsat av maximalt ingångsmoment. Vridmoment från 3 500 Nm till 11 175 Nm fördelat på nio storlekar.

 

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och dimensioner för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

Slewdrive SP-H

Pinionen i SP-H är upplagrad med hjälp av planetväxelns lagring.

 

Det högsta vridmomentet är begränsad av den maximala radiella kraften. Vridmoment från 27 600 Nm till 51 888 Nm. 

 

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och dimensioner för ett korrekt val av storlek.

Relaterade produkter

Kuggkopplingar

Alla mekaniska friktionsförband bygger på principen med koner som glider mot varandra. Glidningen och därmed den radiella expansionen, åstadkomm…

LÄS MER >

Balansblock

Med våra balansblock kan du hänga upp verktyg, slangar, manöverdon etc så att de ”svävar viktlösa” och är lätta att flytta när de ska användas.

LÄS MER >

Hydrauliska pumpar

Letar du efter hydrauliska pumpar? Hand-, El- eller Tryckluftsdrivna hydraulpumpar med olika funktioner och oljevolymer hittar du hos oss på Bengtssons Maskin.

LÄS MER >