Slew Drives

Slew drives består av kullager eller rullager, snäckväxel och hydraul-/elektriskmotor som klarar av tunga rotationslaster med mycket höga vridmoment/tiltmoment. Tillsammans med vår leverantör IMO erbjuder vi på Bengtssons Maskin: Applikationssupport, Lagerhållning mot avtal och Montering av hydraulmotorer, bromsar, givare och kuggväxelmotorer.

 

Våra slew drives från IMO är slutna enheter vilket innebär en hög grad tillförlitlighet mot yttre miljöpåverkan samt skyddar från både skador och smörjmedelsförlust, vilket ger längre hållbarhet och lägre underhållskostnad.

WD serie

Slew drive serie WD är avsedd för intermittent drift. Momentöverföringen sker med snäckskruv och snäckhjul och är den produkt på marknaden som ger den högsta momentöverföringen i förhållande till sin storlek och vikt. Slew drive serie WD kan drivas hydrauliskt och elektriskt.

Nyhet!

Slew Drive WD-E Alu Line

Den nya generationen av slew drive är här! Vår leverantör IMO har utvecklat och implementerat en ny produkt på marknaden: WD-E Alu Line. Konstruerad och designad baserat på leverantörens kundkrav.

Visste du att WD-E har 30 procent högre prestanda än de andra? Den är även 20 procent lättare i vikt och har 300 procent längre växellivslängd. 

 

WD-E Alu Line kan användas i flertal olika applikationer. 

 

Slew drive WD-L

Tack vare den höga utväxlingen i snäckan kan serie WD-L överföra höga vridmoment trots sina små dimensioner från 3280 Nm till 446504 Nm.

WD-L kan klassificeras för offshore eller marin miljö.

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och underlag för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

Slew drive WD-H

Med sina robusta rullager erbjuder WD-H betydligt högre lastkapacitet. Seriens cylinderformade rullar har en större kontaktyta mellan de inre och yttre lagerbanorna….

Med sina robusta rullager erbjuder WD-H betydligt högre lastkapacitet. Seriens cylinderformade rullar har en större kontaktyta mellan den inre och yttre lagerbanorna vilket medför till ett betydligt högre lastkapacitet än andra jämförbara modeller som använder kullager.

Med sin höga utväxling kan WD-H överföra vridmoment från 11 093 Nm till 152 610 Nm.

PDF katalogen innehåller alla tekniska data och underlag för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

SP serie

Slew drive serie SP (Spur Pinion) är avsedd för kontinuerlig drift. I serie SP sker momentöverföringen med cylindriska kuggar och de är därför inte självhämmande. I vissa applikationer kan det därför vara nödvändigt med en broms.

Nyhet!

Slew Drive SP-H Open solution

IMO har nu lanserat ett utökat standardprogram av deras klassiska SP-H serie. Raceway-diametrarna 1055, 1155, 1255, 1355 och 1455 har lagts till.

 

Vi använder såklart vår leverantör Rossis växelmotorer till SP-H Open Solution.

Till den här produkten är alla komponenter, såsom svängkrans, kugghjul, planetväxel, och annan motor perfekt matchade. 

 

De nya storlekarna av SP-H kan användas i flera olika applikationsområden.

Slew drive SP-H

Pinionen i SP-H är upplagrad med hjälp av planetväxelns lagring.

Det högsta vridmomentet är begränsad av den maximala radiella kraften.

Pinionen i SP-H är upplagrad med hjälp av planetväxelns lagring.

Det högsta vridmomentet är begränsad av den maximala radiella kraften. Vridmoment från 27 600 Nm till 51 888 Nm. 

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och dimensioner för ett korrekt val av storlek.

Slew drive SP-I

Pinionen är lagrad av två radiella lager som är integrerad i motorfästet. Den använder en enkelradig svängkranskullager med hydraulisk eller elektrisk drift…

Pinionen är lagrad av två radiella lager som är integrerad i motorfästet. Den använder en enkelradig svängkrans kullager med hydraulisk eller elektrisk drift. Vid hydraulmotordrift kan SP-I köras direkt utan mellanliggande växellåda.

Det högsta vridmomentet är begränsat av maximalt ingångsmoment. Vridmoment från 3 500 Nm till 11 175 Nm fördelat på nio storlekar.

Pdf katalogen innehåller alla tekniska data och dimensioner för ett korrekt val av storlek.

Klicka på tabellerna för att få upp större format och alternativet att ladda ner filen.

 

Områden

Specialfordon

Konstruktion

gruvor

Styrning

Skogsbruk

Relaterade produkter

Vakuumlyft

Vakuumlyftar för plåt, sten eller andra släta “skivor”. Vi har både självalstrande vacuumlyftar, som inte behöver någon extern kraftkälla, och lyftar.

LÄS MER >

Hydrauliska pumpar

Letar du efter hydrauliska pumpar? Hand-, El- eller Tryckluftsdrivna hydraulpumpar med olika funktioner och oljevolymer hittar du hos oss på Bengtssons Maskin.

LÄS MER >

Hydraulmotor

Parkers fullständiga sortiment av hög- och låghastighetsmotorer ger upp till 1695 Nm vridmoment med hastigheter från 1/2 till 13 000 rpm. Ett komplett utbud av storlekar erbjuds som driftskonfiguration för växlar, gerotorer, skovlar och kolvar.

LÄS MER >