Slew drives

Slew drives består av kullager eller rullager, snäckväxel och hydraul-/elektriskmotor som klarar av tunga rotationslaster med mycket höga vridmoment/tiltmoment. Tillsammans med vår leverantör IMO erbjuder vi på Bengtssons Maskin: Applikationssupport, Lagerhållning mot avtal och Montering av hydraulmotorer, bromsar, givare och kuggväxelmotorer.

 

Våra slew drives från IMO är slutna enheter vilket innebär en hög grad tillförlitlighet mot yttre miljöpåverkan samt skyddar från både skador och smörjmedelsförlust, vilket ger längre hållbarhet och lägre underhållskostnad. Vill du veta mer om våra slew drives, kan du läsa mer här!

 

WD serie

Slew drive serie WD är avsedd för intermittent drift. Momentöverföringen sker med snäckskruv och snäckhjul och är den produkt på marknaden som ger den högsta momentöverföringen i förhållande till sin storlek och vikt. Slew drive serie WD kan drivas hydrauliskt och elektriskt.

Slew Drive WD-E Alu Line

Slew drive WD-L

Slew drive WD-H

SP serie

Slew drive serie SP (Spur Pinion) är avsedd för kontinuerlig drift. I serie SP sker momentöverföringen med cylindriska kuggar och de är därför inte självhämmande. I vissa applikationer kan det därför vara nödvändigt med en broms.

SP-H Open solution

Slew drive SP-H

Slew drive SP-I

Läs mer om slew drives

Slew Drives/snäckväxel 

Våra slew drives består som sagt av kullager, snäckväxel och motor. Dessa mekaniska enheter används för att överföra vridmoment och rotation i olika applikationer. Användningsområden för slew drives sträcker sig över en rad olika industrier och applikationer. Dessa enheter används främst när det finns behov av att rotera eller föra en last i en cirkulär eller horisontell rörelse. Här är några exempel på användningsområden: 

  • Industriella applikationer: Slew drives används ofta inom industriell automation, materialhantering, maskinverktyg, robotik och andra processapplikationer där det finns behov av att rotera stora maskindelar, manipulera tunga laster eller förändra vinkelpositioner. 
  • Bygg- och konstruktionsprojekt: I bygg- och konstruktionsindustrin används slew drives i tillämpningar som tornkranar, grävmaskiner, lyftplattformar och helikopterplattformar. Dessa enheter möjliggör precision och säkerhet vid lyft- och roteringsoperationer. 
  • Solenergi: Slew drives är viktiga komponenter inom solenergiindustrin och används i solspårare. Solspårare följer solens rörelse för att maximera mängden solenergi som fångas av solpanelerna, och slew drives möjliggör denna rörelse genom att justera panelernas vinkel och position. 

 

Funktionerna hos slew drives är utformade för att möta kraven på robusthet, hållbarhet och tillförlitlighet. De viktigaste tekniska specifikationerna kan variera beroende på tillverkaren och applikationen, men här är några vanliga egenskaper och fördelar: 

  • Hög belastningskapacitet: Slew drives är konstruerade för att klara av tunga rotationslaster och höga vridmoment. De kan bära betydande vikt och motstå starka påfrestningar under drift. 
  • Skydd och tätning: De flesta slew drives är slutna enheter, vilket ger en hög grad av tillförlitlighet mot yttre miljöpåverkan. Detta skyddar mot damm, smuts, vatten och andra föroreningar som kan påverka enhetens prestanda eller livslängd. 
  • Låg underhållskostnad: De slutna enheterna skyddar också mot smörjmedelsförlust och minimerar behovet av regelbunden smörjning. Detta leder till längre hållbarhet och minskade underhållskostnader på lång sikt. 
  • Flexibilitet och precisionsrörelse: Slew drives kan leverera jämn och noggrann rotation samt justera vinkelpositioner med hög precision. Detta är särskilt viktigt i applikationer där exakt styrning och positionering krävs. 

 

En av de produkterserier som vi erbjuder är SP-serien. SP-serien av slew drives är utformad för att klara av tunga rotationslaster och höga vridmoment, och den erbjuder en pålitlig och robust lösning för olika applikationer. 

En annan serie att utforska är WD-serien. WD-serien av slew drives är speciellt utvecklad för att möta kraven inom olika industrier och applikationer. Denna serie kombinerar hög belastningskapacitet med hög precision och tillförlitlighet. Genom att använda WD-serien kan du få en kraftfull och mångsidig lösning för dina rotations- och vinkeljusteringsbehov. För att beställa slewdrives, begär en offert. 

Relaterade produkter

Flänsverktyg

Bästa flänsverktygen på marknaden! Vi kan nu stolt presentera hela utbudet från Equalizer. På denna sida finner ni alla produkter inom detta område.

LÄS MER >