Startsida / Branscher

Fordonsindustrin

Mekaniska komponenter av toppkvalitet är en väsentlig del i fordonsindustrin för att kunna producera säkra fordon. Det spelar ingen roll om det är en tung lastbil eller en eldriven personbil. Allt från minsta kugghjul till kardanaxlar måste kunna garantera hållbarhet över tid.

För tillverkning av fordon är det mesta idag automatiserat. Det innebär att de systemlösningar som används kräver högkvalitativa mekaniska komponenter som ser till att produktionen inte stannar. En tillverkning som står still kostar pengar för verksamheten. Vi hjälper dig att både effektivisera din produktion och förbättra lönsamheten för ditt företag.

Eftersom vi har kunskap om användningsområden inom fordonsindustrin kan vi erbjuda kundanpassade flexibla lösningar som garanterar säkerhet och trygghet. Det kommer att leda till att ditt företag blir mer konkurrenskraftigt.

Knowhow och support

Bengtssons Maskin AB har dessutom både expertis och kunskap för att kunna utveckla anpassade komponenter för din tillverkning. Materialets kvalitet och utformning i våra produkter innebär att de har höga krafter, små vikter och långa livslängdscykler. Vi tillhandahåller också mjukvaror, vilka i vissa fall kan vara helt gratis för dig som kund.

 

Vi kan även erbjuda utbildning och konsultation för dig och dina anställda, vilket ökar er kunskap om användningsområden för våra produkter. Det är dessutom en bra kunskap att ha för dig som är inköpare inom fordonsindustrin för att se till att du beställer rätt produkt.

Korta ledtider

Om du vill att vi utvecklar en anpassad mekanisk komponent kan våra medarbetare vara med redan i planeringsstadiet för att kunna ge dig råd. Det innebär att du kan få hjälp med både dimensionering och sedan även montering.

 

Vi är måna om våra kunder och våra samarbeten, därför strävar vi alltid efter att ha så korta ledtider som möjligt. Genom att planera och arbeta långsiktigt ökar vi dessutom möjligheten för våra kunder att kunna konkurrera inom sina verksamhetsområden.

Rekommenderade produkter