SPINEA - BENGTSSONS MASKIN

Precisionsväxlar

Spinea Twinspin glappfria cykloidväxlar representerar en helt ny generation av transmissionslösningar med högsta precision. De är baserade på patenterad konstruktion bestående av axial- och radiallager. Termen ”lagerväxel” pekar på den unika integreringen av en glappfri växel med radial- och axiallager till en kompakt enhet med många tillämpningsområden.

 

Twinspins lagerväxel är kapabel att absorbera såväl radial- som axialkrafter utan extra lagringar och kan användas direkt som förbindelsemekanik i t.ex en robotaxel.

 

Eftersom konstruktionen inte innehåller kugghjul som traditionella planetväxlar har den mycket mindre glapp – som standard mindre än 1 arcmin. Livslängden är även betydligt längre med bibehållet glapp.

M-serie

I kategorin små glappfria växlar representerar m-serien det bästa marknaden har att erbjuda. I dagsläget finns storlek 50 men i en nära framtid kommer vi att presentera ytterligare mindre storlekar.

 

Kontakta gärna våra säljare för mer information om när dessa finns tillgängliga.

T-serie

Denna serie representerar standardsortimentet med de grundläggande fördelarna hos konstruktionen.

 

Denna serie finns i 8 olika storlekar för nominella moment från 37 Nm till 2940 Nm.

 

Glapp mindre än 1 arcmin

E-serie

Denna serie är en variant av serie T som är helt avtätad och oljefylld. Helt underhållsfri.

 

I 7 olika storlekar med nominellt moment från 50 Nm till 1250 Nm. Glapp mindre än 1 arcmin.

 

Kan enkelt förses med motorfläns för vald motortyp. 4 olika varianter på utgående axeltyp samt kundanpassad lösning.

H-serie

En utvecklingsvariant med stort centrumhål för kabelgenomföringar med luft, el,vatten etc.

 

Helt avtätad och oljefylld för att vara helt underhållsfri.

 

Finns i 5 storlekar för nominellt moment 250 Nm till 2750 Nm.

G-serie

Den levereras i två varianter, en med förseglad utgång eller som en helt förseglad växel för direkt anslutning med en motor.

 

I den nya generationen har vi koncentrerat resultaten från flera års utveckling av växelns design och utformning, tillsammans med implementeringen av de senaste tillverkningsprocesserna och teknikerna.

Drivespin

Spinea DriveSpin är en kompakt kombination av servomotor och Twinspin glappfria robotväxlar.

 

Fördelarna är uppenbara:

 

  • Mycket kompakt konstruktion
  • 0=glapp med Spinea robotväxel
  • Mycket hög vridstyvhet
  • Små massor
  • Enkel montering
  • Höga radiallaster

Rotospin A

Rotospin A är framtagen för manipulatorer där kraven på repeternoggrannhet och positionering är stora samt där genomföring av kablar, slangar etc görs på motsatta sidan av manipulatorn.
De kan överföra stora vridmoment och hantera mycket höga radiallaster.

 

Basen utgörs av en Twinspin robotväxel försedd med två flänsar varav den ena roterar och den andra ansluts till stativkonstruktionen. Leveransen kan göras med eller utan servomotor men anpassas alltid till aktuell motor.

Rotospin B

Rotospin B är framtagen för manipulatorer där kraven på repeternoggrannhet och positionering är stora samt där genomföring av kablar, slangar etc görs på motsatta sidan av manipulatorn.
De kan överföra stora vridmoment och hantera mycket höga radiallaster.

 

Basen utgörs av en Twinspin robotväxel försedd med en standard fläns på utgående sida. Enheten är sedan monterad i ett hus som medger direktmontage mot en lämplig stativkonstruktion. Leveransen kan göras med eller utan servomotor men anpassas alltid till aktuell motor.

Rotospin C

Rotospin lagringsenhet serie C är saknar robotväxel och är avsedd att användas som lagringsenhet där två lagringar krävs.

 

Deras dimensioner motsvarar serie A,B och C för enkelt montage.
De ger möjlighet till genomföring av kablar, slangar etc.

Relaterade produkter

Rullkedjor

Vi har ett mycket brett sortiment av standardkedjor som kompletteras med en mängd kundunika kedjor. Läs mer om våra produkter här.

LÄS MER >
Bild på en blå domkraft

Domkrafter

Domkrafter från UNIMEK SpA är enkla att använda, tillförlitliga och kräver ett minimum av underhåll. Detta gör dem till ett mycket användbart maskinelement.

LÄS MER >

Indexeringsväxlar

Indexeringsväxlar och indexeringsbord är enkla, beprövade och driftsäkra maskinelement. Bettinelli är en världsledande tillverkare från Italien.

LÄS MER >