Bild på en blå domkraft

Produkter > Precision > Domkrafter

Domkrafter

Snäckväxeldomkrafter från UNIMEK SpA är enkla att använda, tillförlitliga och kräver ett minimum av underhåll. Detta gör dem till ett mycket användbart maskinelement i många olika sammanhang.

 

De kan användas för att lyfta, dra, balansera och positionera.

 

Även vid mycket höga krav på personsäkerhet är domkraften ett användbart alternativ eftersom snäckskruven i våra domkrafter är 100% självhämmande. De kan användas utan externa broms- eller låsanordningar. Lyftkraften för våra domkrafter är maximalt 1000 kN.

Självhämmande snäckväxel och trapetsgängande skruvar

Växelhus tillverkade i aluminium, gjutjärn eller stål beroende på storlek.

Växelhus tillverkade i aluminium, gjutjärn eller stål beroende på storlek

• Snäckskruv av sätthärdat stål 18NiCrMo5
• Snäckhjul i bronslegering
• Spindlar av härdat kolstål C40 med trapetsgänga enligt DIN 103

Pdf katalogen är en förkortad version. Den kompletta katalogen ka beställas av våra säljare

Domkrafter för kulskruvar

Våra domkrafter kan anpassas för de flesta på marknaden förekommande kulskruvar.

Kan anpassas för de flesta på marknaden förekommande kulskruvar och kan levereras med eller utan kulskruven.

Aleph domkrafter med hus i komposit

Denna serie av domkrafter har hus och snäckhjul tillverkade av ett kompositmaterial.

Detta innebär bl.a att den kan arbeta utan smörjning – en fördel i många inbyggnadsfall. F.n finns aleph i tre storlekar, alla med trapetsgängade skruvar.

Relaterade produkter

Specialskuvar

Söker du efter specialskruvar? Då har du hittat rätt. Vi säljer ett mycket stort sortiment av specialskruvar från NBK i Japan.

LÄS MER >

Planetväxlar

Planetväxlar Apex Dynamics INC tillverkar ett stort antal olika planetväxelserier. Alla av mycket hög kvalité och med ett flertal unika egenskaper.

LÄS MER >

Rullkedjor

Vi har ett mycket brett sortiment av standardkedjor som kompletteras med en mängd kundunika kedjor. Läs mer om våra produkter här.

LÄS MER >

En domkraft är ett mekaniskt verktyg som används för att generera en kraft som är nödvändig för att utföra en mängd olika uppgifter. Domkraftar är vanligtvis använda för att lyfta tunga objekt eller för att skruva fast eller lösa skruvar. De kan också användas för andra uppgifter som kräver en stark kraft, såsom att pressa samman material eller utföra mekaniska uppgifter.

 

Det finns många olika typer av domkraftar, inklusive handhållna enheter som skruvmejslar och större stationära enheter som arbetsbänkdomkraftar. Handhållna domkraftar är ofta manuella och drivs av en spak som användaren drar för att överföra kraft till verktyget. Stationära domkraftar kan vara manuella eller drivas av elektricitet.

Vid användning av en domkraft, överförs kraften till verktyget via en handmanövrerad spak eller elektrisk motor. En spak eller ett handtag som användaren vrider aktiverar mekanismen som genererar kraften. Kraften som genereras är kontrollerad och kan anpassas beroende på vad som ska utföras.

Det är viktigt att använda en domkraft säkert och effektivt. Detta innebär att välja rätt domkraft för uppgiften och följa riktlinjer för säker användning. Det är också viktigt att övervaka kraftnivån för att undvika skador eller skador på verktyget eller det som ska fixas.

Till skillnad från andra verktyg för kraftproduktion som t.ex. manuella verktyg som hammare och skiftnycklar, ger domkraftar en mer kontrollerad och anpassningsbar kraft. Detta gör dem mycket använda för ett brett spektrum av användningsområden, från enkla hemmareparationer till professionellt verkstadsarbete.

Domkrafter är ett mångsidigt verktyg som används i en mängd olika sammanhang. De är vanliga för både hushålls- och industriella användningsområden. Här är några av de vanligaste användningsområdena för domkrafter:

 

Bil- och transportbranschen: Domkrafter används ofta i bil- och transportbranschen för att montera och demontera delar i bilmotorer, däck och annat utrustning.

 

Bygg- och anläggningssektorn: Domkrafter är nödvändiga verktyg för många bygg- och anläggningsuppgifter, så som att montera och demontera byggmaterial, skruva fast och lossa skruvar, och lätta tunga objekt.

 

Verkstadsarbete: Domkrafter är viktiga verktyg i verkstadsmiljöer för att utföra precisionsarbeten som att skruva fast eller lossa skruvar, samt att lösa fastsatta objekt med hög kraft.

 

Elektronikreparation: Domkrafter används ofta för att öppna och reparera elektronikenheter som datorer, telefoner och TV-apparater.

 

Kringutrustning till industriell utrustning: Domkrafter används för att montera och demontera kringutrustning till industriell utrustning, såsom pumpar, kompressorer och kopplingsbeslag.

En domkraft är en mekanisk enhet som överför kraft från en handhållen manöverbar del till en spänningsdelare. Det är en enkel men kraftfull maskin som använder mekanisk fördelning för att öka kraften.

En annan vanlig typ av avdragare är mekaniska avdragare. Dessa verktyg används för att ta bort stora eller svåra komponenter som sitter fast. De använder en kombination av kraft och mekaniska principer för att ta bort komponenterna på ett säkert och effektivt sätt.

Det finns också hydrauliska avdragare som använder hydraulik för att applicera kraft för att ta bort komponenter. Dessa är särskilt användbara när man arbetar med tunga eller stora föremål som kan vara svåra att hantera med traditionella verktyg.

När du väljer en domkraft för en viss uppgift, bör du överväga följande faktorer:

 

Belastning: Bestäm vikten på den belastning som ska lyftas eller skruvas fast.

 

Armlängd: Bestäm vilken armlängd du behöver för att nå och hantera belastningen på ett säkert sätt.

 

Kraftbehov: Bestäm hur mycket kraft som krävs för att hantera belastningen. Denna information finns oftast tillgänglig från tillverkaren eller kan beräknas med hjälp av en belastningskalkylator.

 

Plats: Bestäm var domkraften ska användas och om det finns några speciella förhållanden, som begränsad plats eller omgivande hinder, som du behöver ta hänsyn till.

 

Användningsfrekvens: Bestäm hur ofta domkraften kommer att användas och om den behöver vara robust och hållbar för tunga uppgifter.

 

Tillgänglig utrustning: Överväg vilken annan utrustning du har tillgänglig, till exempel säkerhetsutrustning, som kan krävas för att använda domkraften säkert.

Följande steg bör följas för att använda en domkraft säkert och effektivt:

 

Läs och förstå bruksanvisningen innan du använder domkraften. Följ alla säkerhetsanvisningar och anvisningar för användning.

 

Använd rätt säkerhetsutrustning: Använd säkerhetsutrustning som skyddshandskar, skyddskläder, säkerhetsskor och skyddsglasögon.

 

Kontrollera utrustningen: Kontrollera utrustningen, inklusive domkraften, före varje användning för att se till att allt är i bra skick.

 

Ställ in rätt armlängd: Ställ in armlängden för att passa det område där du ska arbeta och säkerställa en bekväm och säker arbetsposition.

 

Använd fästelementen: Använd fästelementen som klammer eller hakar för att säkerställa att belastningen är ordentligt fastspänd och inte kan falla eller röra sig.

 

Använd rätt teknik: Använd rätt teknik för att hantera belastningen, inklusive att undvika överbelastning och att hålla domkraften jämnt för att förhindra ojämn belastning och skador.

 

Använd domkraften för rätt uppgift: Använd domkraften för den uppgift den är avsedd för och inte för andra ändamål.

 

Förvara domkraften rätt: Förvara domkraften på en torr och säker plats, och undvik att utsätta den för väder och vind.

 

Genom att följa dessa steg kan du använda domkraften säkert och effektivt och undvika skador på dig själv eller på andra.

Effektivitet: En domkraft är ett mycket effektivt verktyg för att hantera belastningar och utföra kraftfulla uppgifter. Det kan producera stora kraftmängder med mycket lite ansträngning, vilket gör det lämpligt för en mängd olika uppgifter.

 

Mångsidighet: Domkrafter finns i många olika storlekar och modeller, vilket gör dem mångsidiga och lämpliga för en mängd olika uppgifter. Du kan välja en domkraft som passar för din specifika uppgift och arbetsområde.

 

Koncentration av kraft: En domkraft ökar kraften på belastningen genom att koncentrera kraften på ett litet område, vilket gör det enklare att hantera stora belastningar.

Säkerhet: Domkrafter är säkra att använda när de används på rätt sätt och med rätt säkerhetsutrustning. De minimerar risken för skador och tillåter en användare att utföra uppgifter med stora belastningar med lägre risk.

Bevarande av krafter: Domkrafter kan hjälpa till att bevara användarens krafter genom att göra det enklare att hantera tunga belastningar, vilket kan vara viktigt för användare med begränsade krafter.

Kostnadseffektivitet: Domkrafter är ofta mer kostnadseffektiva än andra verktyg för kraftproduktion, särskilt för större uppgifter där man annars skulle behöva använda flera personer eller andra kraftverktyg.

Genom att ta hänsyn till dessa fördelar kan du avgöra om en domkraft är lämplig för din specifika uppgift och välja det verktyg som bäst uppfyller dina behov.

Kvalitet: Bengtssons-maskin.se är kända för att erbjuda högkvalitativa domkrafter från ledande tillverkare. Du kan vara säker på att få en domkraft som är robust och pålitlig och som kommer att prestera väl för din specifika uppgift.

 

Utbud: Bengtssons-maskin.se har ett brett utbud av domkrafter i olika storlekar och modeller, vilket ger dig möjligheten att välja en domkraft som passar för din specifika uppgift.

 

Kundservice: Bengtssons-maskin.se är kända för att erbjuda utmärkt kundservice, inklusive rådgivning om vilken domkraft som är bäst för din specifika uppgift. Du kan få hjälp och stöd under hela processen från val till inköp.

 

Pris: Bengtssons-maskin.se erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina domkrafter, vilket gör det enklare att få en kvalitetsdomkraft till en rimlig kostnad.

 

Leverans: Bengtssons-maskin.se erbjuder snabba och pålitliga leveranser, så du kan få din nya domkraft snabbt och enkelt.

 

Garantier och eftermarknadssupport: Bengtssons-maskin.se erbjuder ofta garantier och eftermarknadssupport för sina domkrafter, så du kan vara säker på att du får den stöd du behöver efter köpet.

 

Genom att överväga dessa faktorer kan du avgöra om Bengtssons-maskin.se är rätt plats för dig att köpa din nästa domkraft.