Startsida / Branscher

Skogsindustri

I Norden är skogsindustrin en stor och viktig bransch för både företag och landets ekonomi. För att den ska vara lönsam och effektiv måste allt från skogsvagnar till avverkningsmaskiner hålla högsta kvalitet. Det innebär att de mekaniska komponenter som används måste tåla tuff terräng, tunga lyft och erbjuda en säker arbetsplats.

 

Oavsett om det är en skogsvagn med lastkapacitet på 5 ton för lättare avverkning eller en med kapacitet på 12 ton för stora skogsbruk, måste komponenterna vara tåliga och hållbara.

 

Det gäller inte bara komponenter till skogsmaskiner för att lyfta och transportera timmer i tuff terräng. Även vid tillverkning av skördeaggregat behöver konstruktörer och maskinbyggare använda komponenter av toppkvalitet för att kunna garantera hållbara produkter.

Beräkning & dimensionering

Vi på Bengtssons Maskin AB har en stor expertis när det kommer till mekaniska komponenter. Om du som konstruktör har en idé om en viss komponent kan vi hjälpa dig redan i planeringsstadiet. Vi har både en logistik och applikationskunnande som ger oss möjlighet att utveckla och kundanpassa komponenter.

 

Kräver komponenten värmebehandling kan vi utföra det. Behöver du hjälp med beräkning och dimensionering har våra medarbetare kompetensen för det. Måste komponenten tillverkas i extra tåligt material löser vi det tack vare vår ledande underleverantörer. Vi kan även i vissa fall bistå med gratis mjukvara.

Service, support och utbildning

När vi ingår ett samarbete med dig som kund kan du räkna med att vi både ger dig råd och support från början till slut. I vår verkstad har vi även möjlighet att kunna serva maskiner, kalibrera och mäta en mängd olika verktyg. Det spelar ingen roll om det är momentnycklar som är manuella eller ett pneumatiskt verktyg – vi finns här för våra kunder.

 

Vårt mål är att kunna erbjuda dig produkter som inte bara kan effektivisera och garantera en säker drift. Vi vill även hjälpa dig att bli mer konkurrenskraftig inom din bransch och på så sätt öka lönsamheten i ditt företag.

Rekommenderade produkter