Elastiska kopplingar

Effektivitet och skydd med rätt elastisk koppling 

Elastiska kopplingar är ovärderliga komponenter för att säkerställa drift utan avbrott. Deras unika egenskaper gör att de kan kompensera för mindre förskjutningar, samtidigt som de effektivt dämpar skadliga stötar och vibrationer.

 

På så sätt skyddas maskiner och utrustning från påfrestande belastningar som kan orsaka kostsamma driftstopp och reparationer. Genom att investera i en elastisk koppling maximerar ni produktiviteten och vinsten i verksamheten.  

FLEXOMAX

FLEXOMAX G

FLEXOMAX GBN

FLEXOMAX GSN

Bred användning i krävande applikationer 

Elastiska kopplingar fyller en viktig funktion inom en mängd olika industrier och tillämpningar. Tack vare deras förmåga att kompensera för förskjutningar i både axiell och radiell riktning samt dämpning av skadliga vibrationer kan dessa elastiska kopplingar minimera skador på inte bara själva kopplingen utan hela maskinen. 

 

En vanlig användning är högmoments applikationer som ställer krav på både maskin och koppling. Här briljerar en elastisk koppling med sin dynamiska konstruktion. 

Elastiska kopplingar är även oumbärliga i miljöer där axlarna utsätts för axiell och radiell förskjutning. Deras flexibilitet tillåter rörlighet samtidigt som vibrationsdämpningen säkerställer problemfri drift. 

 

Slutligen har elastiska kopplingar bred användning i tuffa miljöer med förekomst av smuts, vatten, olja eller aggressiva kemikalier. Deras robusta konstruktion motstår påfrestningar och ger lång livslängd även under ogynnsamma förhållanden. 

Oavsett bransch eller tillämpning är en korrekt vald elastisk koppling en kritisk komponent för att minimera driftstopp, reparationskostnader och produktionsförluster. 

Kvalitet och prestanda i fokus 

FLEXOMAX-serien av elastiska kopplingar är resultatet av strävan att erbjuda marknadens bästa produkter. Genom års erfarenhet och kontinuerlig produktutveckling har VULKAN, FLEXOMAX skapare, finslipat varje detalj för att maximera kvalitet, driftsäkerhet och livslängd.  

Kopplingarnas ”kärna” är noggrant konstruerade och tillverkade i slitstarka material som polyuretan. Deras robusta och kompakta design gör dem lätta att montera och underhålla, samt smarta konstruktion som minimerar risken för haveri och produktionsstopp. 

Oavsett om ni väljer FLEXOMAX GSN för höghastighetstillämpningar, den mångsidiga FLEXOMAX G eller den kemikaliebeständiga FLEXOMAX GBN, kan ni räkna med enastående prestanda och driftsäkerhet. Kvalitet är vår högsta prioritet för att säkra er produktivitet. 

Öka produktiviteten med Bengtssons Maskins elastiska kopplingar 

Bengtssons Maskin har vi lång erfarenhet av att leverera högkvalitativa elastiska kopplingar anpassade för de tuffaste kraven som er bransch tampas med. 

Oavsett om ni behöver en koppling för höga moment, krävande miljöer eller speciella axelinriktningar, har vi lösningen i vår FLEXOMAX-serie. 

Kontakta oss redan idag för en genomgång av era behov. Vi guidar er till den optimala elastiska kopplingen för maximal driftsäkerhet, minimala driftstopp och ökad lönsamhet. Våra experter står redo att besvara alla era frågor.  

Relaterade produkter

Vakuumlyft

Vakuumlyftar för plåt, sten eller andra släta “skivor”. Vi har både självalstrande vacuumlyftar, som inte behöver någon extern kraftkälla, och lyftar.

LÄS MER >