Cylindrar

Enerpacs cylindrar är förstklassiga och levererar exceptionell prestanda och tillförlitlighet. Med sin robusta konstruktion utmärker de sig i att klara tunga lyft – med kapaciteter upp till 1000 ton.

 

Visste du att Enerpac cylindrar finns i mer än 100 olika utföranden? Utforska vårt mångsidiga utbud av cylinderalternativ för att hitta den perfekta passformen för dina industriella behov och önskemål.  Förbättra din verksamhet med Enerpac! 

 

Nedan finner du även mekaniska domkrafter från Simplex. Kvalitativa produkter som även dem klarar lyfta tunga laster. Med deras robusta konstruktion och pålitliga prestanda kan de hantera olika applikationer. Simplex erbjuder även ett brett utbud av domkraftstyper för att passa dina önskemål och behov. Ta din lyftkapacitet till nästa nivå med Simplex!

Generella hydraulcylindrar

RC serie

RR serie

Hålcylindrar

RCH serie

RRH serie

RACH serie

Kompaktcylindrar

RSM serie

RCS serie

Läs mer om cylindrar

Cylindrar för industriella maskiner

Som en ledande aktör inom mekaniska transmissioner och högtryckshydraulik sedan 1950-talet är vi på Bengtssons Maskin stolta över att erbjuda kunder i Norden ett brett utbud av cylindrar för industriella maskiner. Men vad är en cylinder, och hur påverkar valet av cylinder maskinens prestanda och användningsområden? I denna artikel ger vi dig en djupare förståelse för cylindrar och hur du kan optimera ditt val för att uppnå bästa möjliga resultat.

 

Vad är en cylinder?

En cylinder är en grundläggande komponent inom hydraulik och pneumatik som omvandlar fluidtryck till mekanisk rörelse. Cylindrar används i en mängd olika industriella maskiner och utrustningar för att utföra rörelse i linjär, roterande eller kombinerad form. De består av en cylindrisk kropp, en kolv och en kolvstång som rör sig in och ut ur kroppen när tryck appliceras eller frigörs.

 

Faktorer som påverkar valet av cylinder

När du ska välja en cylinder för din industriella maskin finns det flera faktorer att ta hänsyn till:

 • Tryck: Cylinderns kapacitet att hantera trycket från hydraul- eller pneumatiksystemet är avgörande för dess prestanda. Se till att cylindern klarar det maximala arbetstrycket för ditt system.
 • Kraft: Vilken kraft behöver cylindern generera för att utföra det arbete som krävs av maskinen? Detta påverkar valet av cylinderdiameter och slaglängd.
 • Hastighet: Vilken hastighet behöver cylindern röra sig med för att möta maskinens krav? Detta påverkar valet av hydraul- eller pneumatiksystem samt cylinderdesign.
 • Monteringsalternativ: Hur ska cylindern monteras på maskinen? Det finns olika monteringsalternativ som kan påverka cylinderutformningen, såsom fläns-, öron- och gängade monteringar.
 • Miljö: I vilken miljö kommer cylindern att användas? Om den utsätts för tuffa förhållanden, som höga temperaturer, korrosiva ämnen eller smuts, kan det krävas en cylinder med särskilda material och tätningar för att säkerställa lång livslängd och tillförlitlig prestanda.

 

Användningsområden för cylindrar

Cylindrar används i en rad olika industriella maskiner och tillämpningar, så som:

 • Lyft- och transportutrustning: Truckar, kranar, hissar och vinschar
 • Produktionsmaskiner: Pressar, stansmaskiner och formsprutningsmaskiner
 • Mobila maskiner: Grävmaskiner, lastare och traktorer
 • Energiproduktion: Vattenkraftverk och vindkraftverk
 • Automatisering och robotik: Pick-and-place-robotar, pallhanteringssystem och transportband

 

Vår högkvalitativa cylinderlösning: Trio Bearing System

På Bengtssons Maskin förstår vi att valet av rätt cylinder är avgörande för att optimera prestanda och effektivitet i dina industriella maskiner. Därför erbjuder vi vårt Trio Bearing System – en innovativ cylinderdesign som förbättrar både hållbarhet och sidobelastningsmotstånd.

 

Funktioner och fördelar med Trio Bearing System

 • Härdade kompositförband: Optimerar sidobelastningsmotståndet och minskar slitage.
 • Förstärkt Trio Stop Ring: Förbättrar hållbarheten och sidobelastningsmotståndet ytterligare.
 • Trio hybrid fjädersystem: Ger snabbare retraktion och minskar risken för att kolvstången fastnar i uthålligt läge.
 • Högkvalitativa polyeten-tätningar: Lågt slitage och lång livslängd tack vare det robusta materialet.
 • Kolvviskare: Reducerar kontaminering och förlänger cylinderns livslängd genom att minimera smuts och partiklar som tränger in i cylindern.
 • Krage och kolvstångsgängor samt basmonteringshål: Gör det enkelt att fästa och montera cylindern på maskinen.
 • Emaljfinish: Ökar korrosionsbeständigheten och ger cylindern ett snyggt och professionellt utseende.

 

Expertis och anpassning på Bengtssons Maskin

Som din partner inom industriella maskiner och utrustning sedan 1913 är vi på Bengtssons Maskin engagerade i att erbjuda kundfokuserade lösningar. Vi vet att varje applikation har unika krav och utmaningar, och vi är här för att hjälpa dig att hitta rätt cylinder för just ditt behov.

Vår monteringsverkstad i Arlöv är utrustad för att anpassa våra produkter fysiskt efter dina specifikationer. Vi erbjuder även rådgivning, dimensionering och montering på plats på ditt företag för att säkerställa att du får en optimal och effektiv lösning.

 

Ett långsiktigt samarbete för framgång

På Bengtssons Maskin värdesätter vi långsiktiga relationer med våra kunder. Genom att erbjuda högkvalitativa produkter, teknisk expertis och personlig service hjälper vi dig att bli mer konkurrenskraftig på din marknad och öka lönsamheten för ditt företag.

Våra ledord – säkerhet, effektivitet, hållbarhet och lönsamhet – genomsyrar allt vi gör och säkerställer att vi alltid strävar efter att överträffa dina förväntningar.

Relaterade produkter

Kardanaxlar

Kardanaxlar är i många fall ett utmärkt alternativ till axelkopplingar när avstånden mellan axeltapparna överskrider ca 500 mm. De är kostnadeffektiva och har lång livslängd.

LÄS MER >

Vakuumlyft

Vakuumlyftar för plåt, sten eller andra släta “skivor”. Vi har både självalstrande vacuumlyftar, som inte behöver någon extern kraftkälla, och lyftar.

LÄS MER >

Hydraulmotor

Parkers fullständiga sortiment av hög- och låghastighetsmotorer ger upp till 1695 Nm vridmoment med hastigheter från 1/2 till 13 000 rpm. Ett komplett utbud av storlekar erbjuds som driftskonfiguration för växlar, gerotorer, skovlar och kolvar.

LÄS MER >