Svängkransar

Våra svängkranslager är konstruerade för att hantera höga axiala, radiala och tiltmoment, vilket gör dem pålitliga i krävande applikationer. De kan kombineras med olika drivsystem för att anpassas till specifika maskiner och öka funktionaliteten.

 

Med våra svängkransar får du robusta och pålitliga komponenter som klarar utmaningar och belastningar. Oavsett om det är industriella maskiner, bygg- och anläggningsutrustning eller vindkrafttillämpningar, kan våra svängkransar ge nödvändig rotation, styrning och hållbarhet.

Våra svängkransar kan användas inom ett brett spektrum av branscher och applikationer. De har en mängd olika användningsområden och kan anpassas för att möta specifika behov. Här är några exempel på de många applikationer där våra svängkransar kommer till användning: 

 • Svängkranslager serie 900: Används inom lättindustri och verkstäder för enklare applikationer och mindre krävande maskiner. 
 • Svängkranslager serie 100: Allroundserie som kostnadsoptimeras och är idealisk för materialhantering, lätta lyftkranar, konstruktionsutrustning samt inom jordbruk och skogsbruk. 
 • Svängkranslager serie 800: Lämpar sig för medelhöga laster och används inom tung industri, bygg- och anläggning, lyftkranar, stora transportband och maskiner för markberedning som kräver hantering av höga vibrationer och axiallaster. 
 • Svängkranslager serie 500: Idealisk för branscher som materialhantering, lyftutrustning, kranar och tung industri där det finns behov av svängkransar som kan hantera mycket höga radiallaster och erbjuda god rundgångsnoggrannhet. 
 • Svängkranslager serie 300: Används inom maskinverktyg, robotik, industriella manipulatorer och automationssystem där hög precision, hantering av höga radiallaster, tiltmoment och lång livslängd är avgörande. 

Driftförhållanden: 

 • Svängkransar är utformade för att hantera höga axiala och radiala belastningar samt tiltmoment. 
 • De är anpassade för applikationer som kräver smidig rotation och effektiv hantering av belastningar. 
 • Svängkransar är konstruerade för att vara vibrationsresistenta och lämpar sig för olika driftmiljöer och branscher. 

 

Egenskaper: 

 • Varje serie har unika egenskaper som passar olika applikationer och krav. 
 • Svängkransar erbjuder alternativ för innerkugg eller ytterkugg, vilket ger flexibilitet baserat på specifika applikationer. 
 • De kan vara utrustade med antingen kullager eller rullager för att möjliggöra smidig rotation och hantering av belastningar. 
 • Tätade lagerbanor förhindrar inträngning av smuts, vatten eller skadliga ämnen, vilket förbättrar livslängd och prestanda. 
 • Svängkransar kan erhållas med olika certifikat, inklusive klassificering för marina applikationer, för att uppfylla specifika krav och standarder. 

 

Tillgänglighet på dimensioner: 

 • Utvändig diameter: från 600 mm till 5 000 mm. 
 • Invändig diameter: från 300 mm till 4 500 mm. 
 • Höjd: från 70 mm till 550 mm. 
 • Vikt: från 10 kg till 4 000 kg. 
 • Belastningskapacitet: från 5 kN till 2 500 kN. 

Svängkranslager med kulor

Enkelrad eller dubbelrad, fyra-punkts raceway geometri, möjliggör robusta konstruktioner för tuffa användningsförhållanden.

Svängkranslager med kulor & fläns

Raceway diameter från 311 mm till 1 455 mm. Maximalt lutningsmoment 16 kNm till 1 036 kNm.

Svängkranslager med kulor

Raceway diameter från 311 mm till 1 455 mm. Maximalt lutningsmoment 16 kNm till 1 036 kNm.

Svängkranslager med dubbla lager

Raceway diameter från 2 199 mm till 4 140 mm. Maximalt lutningsmoment 4 383 kNm till 16 170 kNm.

Svängkranslager
Andra standard lager

Raceway diameter från 120 mm till 1 845 mm Maximalt lutningsmoment
2 kNm till 2 130 kNm

Svängkranslager med rullar

Enkelrad, dubbelrad eller trippelrad, topplast med riktigt litet installationsutrymme, högsta krav på jämn lastfördelning.

Svängkranslager med trippla rulllager

Raceway diameter från 1 250 mm till 4 750 mm. Maximalt lutningsmoment 1 735 kNm till 48 351 kNm.

Svängkranslager kombination kulor & rullar

Kombination av rull- och kulsvängkranslager, används för dominerande axiell kraft och låga radiella laster/lutningsmoment.

 

Svängkranslager kombination kul/rulle

Raceway diameter från 3 550 mm till 4 900 mm. Maximalt lutningsmoment 16 633 kNm till 36 769 kNm.

Relaterade produkter

Kardanaxlar

Kardanaxlar är i många fall ett utmärkt alternativ till axelkopplingar när avstånden mellan axeltapparna överskrider ca 500 mm. De är kostnadeffektiva och har lång livslängd.

LÄS MER >

Flänsverktyg

Bästa flänsverktygen på marknaden! Vi kan nu stolt presentera hela utbudet från Equalizer. På denna sida finner ni alla produkter inom detta område.

LÄS MER >

Balansblock

Med våra balansblock kan du hänga upp verktyg, slangar, manöverdon etc så att de ”svävar viktlösa” och är lätta att flytta när de ska användas.

LÄS MER >