Startsida / Branscher

Materialhantering

Vi tillhandahåller en stor bredd av produkter och tjänster som möjliggör en flexibel och optimal design av materialhanteringsutrustning. Vi är specialister på mekaniska transmissionssystem och kan erbjuda vår kunder:

• Svängkranslager

• Kugghjul

• Kedjetransmissioner

• Växlar

I vårt utbud har vi de komponenter som du behöver för tillverkning av maskiner för materialhantering. Våra underleverantörer är väletablerade tillverkare och branschledande i sin kategori, vilket gör att vi kan utlova högsta kvalitet på de komponenter som din maskin för materialhantering kräver. Inom företaget har vi erfarna och kunniga säljare med ingenjörsbakgrund som hjälper våra kunder att hitta exakt rätt produkt. Våra beställare finns idag över hela Norden.

Produkter och service av hög kvalitet

Vi har ända sedan 1913 tillhandahållit välfungerande produkter. Både mekaniska transmissioner, hydraulik, lyft och moment. Vi erbjuder produkter och lösningar vilka gör din produktion både driftsäker och ekonomisk. I vårt breda produktsortiment erbjuder vi växlar, lager och fastspänning med extrem precision.

 

Genom att endast använda lättviktiga material rör sig delarna mer energieffektivt. Alla de delar vi erbjuder i vårt urval på Bengtssons Maskin är av mycket hög kvalitet och vi samarbetar med flera marknadsledande leverantörer som exempelvis Spina, Franke, Nexen och AMF.

Avancerat dimensionsprogram för konstruktioner

Konstruktioner för materialhantering består av flera olika nyckelmaterial. Därför ställs specifika och komplexa krav på dimensioneringen av konstruktionen. Vi har flera lösningar för den här typen av beräkningar. Bland annat erbjuder vi våra kunder dimensionering av olika typer av komplexa kugghjulsväxlar.

 

Tack vare den här tjänsten kan vi räkna ut dimensioneringen för parametrar såsom material, kuggbredd, profil, förskjutningar och värmebehandling. Du som kund kan alltså få komplett data för geometri och material, helt anpassad för den egna tillverkningen. Utöver det kan vi också ta fram beräknad livslängd och belastningsdata för kuggarna.

Personlig rådgivning från projektstart till montering

Vår personalstyrka har lång erfarenhet av olika tillverkningsprocesser och ofta kommer vi in tidigt i produktionskedjan och följer med till slutprodukt. Vi kan till och med finnas på plats när konstruktionen ska installeras. Kundens önskemål är alltid i fokus, eftersom det är viktigt för oss att alla ska känna att vi är pålitliga samarbetspartners som alltid finns tillgängliga.

 

Vi är stolta över att kunna erbjuda mycket mer än bara produkter för tillverkning av driftsäker utrustning. Har du som beställare behov av konsultation och vägledning delar vi gärna med oss av våra kunskaper. Våra anställda kan komma ut på plats för att ge råd om både dimensionering och montering.

 

Många av de komponenter som finns i sortimentet har också CAD-stöd, så att du som kund kan ta ut egna 3D-ritningar av dem. Dessutom kan filerna i vissa fall konfigureras och därmed anpassas efter egna mått och dimensioner. De flesta av våra tilläggstjänster är dessutom helt kostnadsfria.

Skräddarsydda lösningar och hög service

Hos oss kan du få skräddarsydda lösningar utifrån dina behov. Det är en del av den omfattande service som vi erbjuder våra kunder. Vi får kontinuerligt utbildning av våra underleverantörer för att hela tiden kunna leverera bästa resultat.

Rekommenderade produkter