Startsida / Branscher

Gruvindustrin

Inom gruvindustribranschen krävs det maskiner och produkter som har hög hållbarhet i extrema miljöer. De blir använda både i gruvor och i dagbrott där säkerhet är A och O för att undvika olyckor. Underjordiska lastare, truckar och bergbrytningsutrustning används i tuffa miljöer. Personalen måste då kunna förlita sig på att det inte uppstår ett mekaniskt fel i en svår situation. Därför bör du som tillverkare alltid se till att de mekaniska komponenter du använder håller absolut högsta kvalitet och har långa livslängder.

 

Men det är inte bara själva gruvmaskinerna som behöver mekaniska komponenter i material som tål dessa miljöer. Även utrustning och produkter som skyddar gruvarbetarna måste vara hållbara, exempelvis de räddningskammare som ofta finns på plats. De måste även, precis som maskinerna, tåla extrema miljöer. Dessutom alltid vara funktionella om det uppstår en farlig situation.

Höga krafter, små vikter

Våra produkter har oftast en låg vikt eftersom vi använder aluminium för många mekaniska komponenter. Men även om de har liten vikt kan de generera höga krafter Något som maskiner behöver inom gruvindustrin. De behöver kunna generera enorma krafter för bland annat tunneldrivning, gruvdrift och bergborrning. Med hög kvalitet på mekaniska komponenter får du långa livslängdscykler på produkterna.

Utbildning och konsultation

När du anlitar oss på Bengtsson Maskin AB kan du räkna med att vi har stor kunskap om de användningsområden som passar våra produkter. Vi kan utifrån dina behov och idéer anpassa eller utveckla de mekaniska komponenter som du behöver. Det innebär även att vi erbjuder utbildning som vi kan anpassa utifrån dina behov.

 

Våra medarbetare har en stor expertis när det gäller utveckling av mekaniska komponenter. Vi har även den kompetens som är nödvändig för att kunna ge dig konsultation och rådgivning. När vi ingår ett samarbete kan du alltid räkna med att om du behöver service på några av våra komponenter är vi på plats för att hjälpa dig.

Rekommenderade produkter