Startsida / Branscher

Varvsindustri

Mekaniska komponenter spelar en stor roll inom den tunga varvsindustrin. Här är behovet av produkter som har en enorm hållbarhet i extrema miljöer oerhört viktigt. Det innebär att komponenter som kan tillhandahålla höga krafter små vikter och långa livslängdscykler.

 

För det spelar dock ingen roll om de är till för att producera stora komplexa stålkonstruktioner, propeller till fartyg, eller om det handlar om reparation och underhåll av stora fartyg. Kvalitet och säkerhet är ett absolut måste när det kommer till en så tung industri som varvsindustrin. Här måste produkterna ge absolut högsta prestanda och en trygghet i att det inte blir ett driftstopp.

Kunskap om användningsområden

Om du är konstruktör och ska få rätt komponenter inom ditt område bör du alltid kunna lita på att företaget som tillhandahåller dem har rätt kunskap om ditt användningsområde. Är du istället inköpare bör du kunna lita på att företaget som du köper ifrån har kunskap om vilka mekaniska komponenter ditt företag har behov av.

 

Detsamma gäller om du behöver hjälp med att utveckla och anpassa mekaniska komponenter för din tillverkning. Därför behöver det finnas en expertis och en kompetens om vilka material som är bäst, om det exempelvis behövs värmebehandling eller ytbehandling, samt de olika dimensioner som krävs.

Expertrådgivning, anpassad utbildning och konsultation

Det är något vi med stolthet kan säga att vi kan erbjuda när du anlitar oss. Vi kommer också ut på plats, där vi erbjuder konsultation och rådgivning. Vi kan därefter hjälpa dig att utveckla, anpassa och tillverka mekaniska komponenter helt utifrån dina behov. Dessutom har vi möjlighet att kunna erbjuda en kundanpassad utbildning.

 

Våra medarbetare kan utifrån dina önskemål finnas med redan från idéstadiet tills det är dags att leverera dina komponenter. Du kan även få hjälp med montering. Det innebär att du får ett samarbete där det finns en närhet och trygghet i den service vi kan erbjuda dig. Vi finns här för att ge dig support och stöd om du behöver det.

Rekommenderade produkter