Startsida / Branscher

Papper & Massa

Trä är en förnybar råvara som företag använder inom en rad olika produktioner. Alltså inte bara för tillverkning av papper och pappersmassa. De producerar även biodrivmedel, olika byggsystem samt dissolvingmassa.

 

Det innebär att företagen behöver använda sig av effektiva systemlösningar för framställning av dessa produkter. Dessa systemlösningar måste kunna garantera en säker drift utan att produktionen stannar. Tillverkningen sker ofta under många timmar vilket kräver hållbarhet i extrema miljöer.

 

Men det innebär också att de mekaniska komponenter som används för automatisk tillverkning måste hålla hög kvalitet. Dessutom bör de ha långa livslängdscykler som garanterar att inga stopp i produktionen sker. Det är här vi kommer in i bilden.

Höga krafter, små vikter

Vi kan hjälpa dig att utveckla och anpassa mekaniska komponenter för din produkt. Vår styrka är att vi har kunskap om användningsområden inom papper och massa. Det betyder att vi har den expertis som är ett måste för att tillverka komponenter som har låga vikter men som kan generera mycket hög kraft.


Våra kompetenta och kunniga medarbetare kan vara med dig redan från idéstadiet. Du kan även få hjälp med dimensionering och sedan montering om du har behov av det. Vi kan dessutom erbjuda både utbildning och konsultation, vilket kan göra dig och ditt företag mer effektiva och konkurrenskraftiga på marknaden. På sikt kommer det även öka lönsamheten för ditt företag.

Säkerhet, närhet och service

När det gäller våra samarbeten ser vi gärna att det finns ett långsiktigt tänk och där vi har en öppen dialog för att vi ska kunna möta dina behov. Det ger inte bara dig en säkerhet och trygghet i att du får de mekaniska komponenter du behöver, vare sig du är konstruktör, maskinbyggare eller inköpare. Du kan dessutom räkna med att du får ett kontinuerligt stöd och en support som finns där när du behöver det.

 

Rekommenderade produkter