Startsida / Branscher

Kärnkraft

Kärnkraftverk är en viktig del för Sveriges elförsörjning. Det är därför nödvändigt att de produkter som branschen använder för drift och produktion av kärnbränsle håller mycket hög kvalitet. Mekaniska komponenter som används i reaktorn, turbinerna och för framställning av kärnbränsle måste ha en hållbarhet i extrema miljöer.

 

Det är något som kräver både kunskap och know-how för att utveckla, anpassa och producera dessa komponenter. För att det inte ska ske någon olycka kräver kärnkraftverk komponenter som kan garantera en automation för säkerhetssystem och drift. Men även för att exempelvis bränslestavar håller ett exakt avstånd från varandra.

Utbildning, konsultation och rådgivning

Det är av yttersta vikt att de mekaniska komponenter som används för att producera styrstavar och kärnbränsle kan garantera renlighet. I ett kärnkraftverk får det inte ske någon kontaminering, vilket innebär att det ofta kräver kundanpassade produkter. Vi tillverkar och anpassar mekaniska komponenter som både har höga krafter och små vikter. Dessutom erbjuder vi utbildning, konsultation och rådgivning när det gäller produkter för olika områden.

Kompetens, expertis och service

När du ingår ett samarbete med oss för att ta fram mekaniska komponenter för kärnkraft får du tillgång till våra medarbetares expertis. Vi har även ett brett utbud av produkter och har kunskap om vilka användningsområden de passar för. Det innebär att vi dessutom har kompetensen att utföra service. Innan vi börjar utvecklingen och produktionen av de komponenter du behöver kommer vi ut på plats för att ge konsultation. Vi hjälper dessutom till med dimensionering och vid behov även montering. 

 

För oss är det viktigt att vi alltid kan garantera den säkerhet som kärnkraft kräver. Genom att ingå ett långsiktigt samarbete skapar vi förutsättningarna som krävs för att din verksamhet ska bli både effektivare och mer lönsam. Dessutom får du tryggheten i att vi alltid finns tillgängliga för att ge support, stöd och service.

 

Rekommenderade produkter