Startsida / Branscher

Infrastruktur

Vi är ett företag som arbetar med produkter och kundanpassade lösningar inom all typ av infrastruktur. Vår mångåriga erfarenhet i branschen gör att vi kan erbjuda olika system för effektivare produktion, vilket ger slutkund större lönsamhet och konkurrenskraft. Vi tillhandahåller produkter som är i detalj anpassade efter beställarens behov. Lösningarna kan vi bland annat åstadkomma tack vare vårt samarbete med underleverantörer som är världsledande i sin bransch.

 

Produktanpassning sker i våra egna verkstäder i Arlöv och vår erfarna personalstyrka kan bland annat tillhandahålla specialanpassade kedjor, växellådor, svängkranslager och lyftöglor. Hos oss kan ni bland annat specialanpassad produkter inom:

 

• Transmission. På Bengtssons Maskin AB har vi arbetat med transmissioner i mer än ett sekel. Vi erbjuder våra kunder kompletta lösningar med teknik från väletablerade underleverantörer.

 

• Högtryckshydraulik. Vi tillhandahåller hydrauliska system för mekanisering och automatisering av produktionsanläggningar.

 

• Moment. I kategorin har vi momentnycklar, momentförstärkare och allt annat som krävs för ett effektivt drift- och underhållsarbete.

 

Utöver produkttillverkningen har vi också en serviceverkstad för underhåll. Här arbetar våra erfarna tekniker med att sköta service och modifieringar på kundernas maskiner. Vi är alltså med er hela vägen, från framställning till uppföljning och underhåll.

CAD för 3D-utskrifter

För en del av produktsortimentet tillhandahåller vi ett bibliotek med CAD-filer, vilket betyder att ni som kunder kostnadsfritt kan ta ut 3D-ritningar av våra produkter. Vissa av dem kan ni även konfigurera innan nedladdning och på så sätt anpassa dem efter era behov.

Rådgivning från branschkunniga experter

Vi vet att de kunder som erbjuder tekniska lösningar som ombyggnation av järnvägar, brounderhåll eller tunnelborrmaskiner ständigt står inför stora utmaningar i arbetet med att genomföra sina projekt. Det kan handla om allt från projektering till kommunikation med underleverantörer.

 

Därför har vi ett kompletterande utbud av tjänster som omfattar allt från inledande rådgivning och konsultation till montering på plats hos kunderna. Vi tillhandahåller även beräkningshjälp och andra tjänster som underlättar för er i arbetet.

Kundanpassade utbildningar

Vi erbjuder även utbildningar för hantering av maskiner inom lyft, hydraulik och moment. Kurserna är avsedda för företag som hyr utrustning av oss och ger alla förutsättningar för att ni ska kunna hantera maskinerna på egen hand. Era medarbetare kan efter avslutad utbildning tryggt och säkert hantera utrustningen korrekt.

 

I samarbete med våra egna leverantörer erbjuder vi dessutom skräddarsydda utbildningar för de speciallösningar som kunden önskar. På så vis kan ni genomföra komplexa projekt utan störningar i produktionsdriften och med alla säkerhetsaspekter i beaktande.

Rekommenderade produkter